Започва тригодишна национална социална кампания "Пази детето в Интернет"

Дата на публикуване: 07.01.2022 14:40
Децата ни прекарват все повече време онлайн, но ние не сме до тях непрекъснато, за да гарантираме безопасността им. Какво правят те там, с кого разговарят, каква информация за себе си разкриват? Това са въпроси, на които повечето родители не могат да отговорят. В продължение на дългосрочната социална кампания “Пази детето на пътя”, застрахователна компания Лев Инс стартира „Пази детето в Интернет“. Този път кампанията е насочена към превенция на онлайн тормоз и посегателство над деца в дигиталното пространство. Инициативата “Пази детето в Интернет” има за цел да осигури защита за децата, както и да изгради у тях умения за безопасно ползване на Интернет.
Партньори на “Пази детето в Интернет” са компанията на иновативни кибер решения Cyber One, кибер академията Cyber 360, Българската асоциация по киберсигурност и редица други организации от неправителствения сектор, сред които е и НСОРБ.
Лица на кампанията са Явор Колев, специалист по киберсигурност и Ивет Горанова, олимпийски шампион по карате.
Основните активности заложени в кампанията са предоставяне на кратки безплатни видео обучения за деца и родители, информационни сесии на живо и онлайн, посещения на училища, участия в събития, и не на последно място, съвети за конкретни решения за защита на децата в Интернет.
Повече информация за Кампанията “Пази детето в Интернет” можете да намерите на специално създадената платформа: https://detetovinternet.bg/
и връзка към YouTube

Галерия