КЛАСИРАНИ УЧЕНИЦИ НА ВЕЛИКДЕНСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА

І КЛАС

 

НИКОЛАЙ КРАСИМИРОВ ЙОРДАНОВ            І място             59 точки

ДЕНИЦА МИЛЕТИЕВА ВАСИЛЕВА                ІІ място             58 точки

АЛЕКСАНДРА ХРИСТОВА ХРИСТОВА          ІV място            51 точки

 

ІІІ КЛАС

 

ИГОР СТАНКОВ АЛЕКСАНДРОВА                 V място             30 точки

СТИЛИЯН СТЕФАНОВ ВАСИЛЕВ                   V място             30 точки

 

ІV КЛАС

 

МИХАЕЛ РАДОСТИНОВ СЕРГИЕВ                  І място             75 точки

КАЛОЯН КАЛИНОВ НАЙДЕНОВ                    ІІ място             50 точки

СЛАВИ КРУМОВ АСЕНОВ                           ІІІ място             49 точки

 

VІІ КЛАС

 

АНТОАН ЯНКОВ МИХАЙЛОВ                  cialis online      ІІІ място             39 точки

Класирани ученици на Общинския кръг на олимпиадата по математика

Име, презиме, фамилия Клас                 Брой точки
Първи пров. Втори пров. Краен резултат
1 Михаел Радостинов Сергиев ІV 20,5 20,5 20,5
2 Георги Михайлов Михайлов V 16,5 16,5 16,5
3 Катерина Севдалинова Хаджиева 20 20 20
4 Андон Руменов Денков 16 16 16
5 Стефан Николаев Манов VІІ 89 89 89
6 Ангел Димитров Димитров VІІ 80 80 80
7 Катерина Андреева Стойчева VІІ 75 75 75

КЛАСИРАНИ УЧЕНИЦИ НА КОЛЕДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА

 

І КЛАС

 

І място - ДЕНИЦА МИЛЕТИЕВА ВАСИЛЕВА - 58 точки

І място - НИКОЛАЙ КРАСИМИРОВ ЙОРДАНОВ - 58 точки

с класен ръководител Силва Младенова

 

ІV място - БОРИС ЮЛИАНОВ АЧЕВ - 53 точки

с класен ръководител Лорита Иванова

 

ІV КЛАС

 

І място -  ДЕЯН МИЛЕНОВ МИЛЧЕВ - 52 точки

ІІ място - МИХАЕЛ РАДОСТИНОВ СЕРГИЕВ - 42 точки

              кл. р-л Вилма Димитрова

 

 

 

Ден на отворените врати

ALIM01681На 05.10.2012 г. се проведе ден на „отворените врати” в ОУ „Св. Иван Рилски” . Учениците от 3 б клас – „Врабчетата”, с класен ръководител Св. Велчева демонстрираха как работят вече 3-та година с образователния софтуер „Енвижън” пред ученици и учители. Те показаха как лесно и забавно, с помощта на безжични мишки, усвояват числата до 1000. Делфините, които срещнаха край островите Галапагос по програмата “Global children’s ChallengTMим помогнаха да покажат завидни знания по математика. Споделиха и знания за Нос „Добра надежда” и град Кейп Таун в континента Африка, за животните, които обитават тези води.

ALIM01781

Урокът продължи г-жа Пенка Иванова – учител по история и география с нейните ученици от 6-ти клас. С помощта на интерактивната дъска шестокласниците определиха точките на континента Африка и се запознахме с географските обекти.

Бяха заедно големи и малки, с помощта на най- новите образователни технологии пътувахме виртуално и незабравимо по света.  

 

На 5 октомври 2012 г. в ОДК Перник се проведе и незабравимо представяне на дейностите по проект УСПЕХ. Всяко училище представи работата на своите клубове. Нашето училище подреди богата изложба от работата на клубовете с „Етнография” – Елка Манева, „Математически умения” – Милица Александрова, „Математическа мозайка” – Катя Сабадошева, „Моята България” – Пенка Иванова и студио „Моден дизайн” – Румяна Маринова.

 

         Гостите бяха приятно изненадани от уменията на участниците в клубовете с направата на интересни и сложни накити, геометрични тела, оригами и декоративно рисуване върху керамика. Всички бяха убедени в уменията и способностите на децата да експериментират с материали и техники. Доказаха, че математиката не е суха материя, но има и много красота в нея. Изработените релефни чинии, стомни и кашпи създават траен интерес към богатото ни историческо и културно минало.

 

         Това представяне доказа още веднъж, че децата с интерес и желание се включват в заниманията, които предоставят възможност за изява на таланта на всеки ученик.

 

Извънкласни дейности

Училището – любимо място за децата. Школото ни не е само храм на знанието. То е свидно място, което малчуганите за разговори, мнения, игри, мечти, вдъхновения…

            И защо ли извънкласните занимания са важни за децата? Може би защото сред свободната атмосфера те превръщат преподавателите в свои душеприказчици, с които откровено и сърдечно споделят съкровени неща. Сред съученици и преподаватели те изразяват свое лично мнение, споделят чувства, преживявания…

С изключителен интерес те се потапят с разнообразните по форма и идеи занимания, предложени от проект УСПЕХ. Часовете се нижат без децата да ги усетят. С въодушевление се ровят в историята на своя род, мисълта им пътува из красотите на родния край и родината, историята ги кара да се взрат в конкретни събития, дати, герои; космосът ги понася към необятни светове; със сръчните си ръце сътворяват накити, модни костюми и т.н. и т.н. Сами стигат до истини в живота и проумяват, че България и света е място, в което не само живеем, а и трябва да пазим, да създаваме и да се радваме на сътвореното.

Всичко сътворено от децата е забелязано и удостоено с внимание. Не случайно Екоцентърът е републикански първенец в различни проекти, член е на Националният ученически парламент.

Всеки възпитаник на ОУ”Св. Иван Рилски” се е докоснал до създадения преди много години и списван от шестокласници и седмокласници вестник „Тийн репортер”, който отразява живота на школото.

А вокална група „Планинарче”, танцовия и мажоретния състав – те са истинска атракция за публиката. Интерес за учениците е фитнес залата и лечебната гимнастика, която се финансира от СУН „Струма”.

Не бива да се отмине и културната програма - децата от начален курс и учениците от прогимназиален етап са радвали посетители на театрални изяви в родния ни град и в столицата.

С гордост отбелязваме постиженията на спортните ни отбори по тенис на маса – носител на бронзов медал от републиканско първенство, тенис на корт. В престижния шампионат „Данониада” футболистите ни да са полуфиналисти…

Много и много са извънкласните дейности в училището ни… Всички преподаватели от ОУ”Св. Иван Рилски” осъзнаваме, че с активно участие на учениците може да се запази детския творчески порив. В нашето училище сме водени от желанието всяко дете да живее пълноценно, с радост и удовлетворение да допълва знанията и уменията си. Именно така се формират самостоятелно мислещи и социално отговорни личности, които се отнасят към живота с ведрина и ентусиазъм и проявяват значителен обществен ангажимент. Снимки можете да видите в нашата галерия.