Ден на отворените врати

ALIM01681На 05.10.2012 г. се проведе ден на „отворените врати” в ОУ „Св. Иван Рилски” . Учениците от 3 б клас – „Врабчетата”, с класен ръководител Св. Велчева демонстрираха как работят вече 3-та година с образователния софтуер „Енвижън” пред ученици и учители. Те показаха как лесно и забавно, с помощта на безжични мишки, усвояват числата до 1000. Делфините, които срещнаха край островите Галапагос по програмата “Global children’s ChallengTMим помогнаха да покажат завидни знания по математика. Споделиха и знания за Нос „Добра надежда” и град Кейп Таун в континента Африка, за животните, които обитават тези води.

ALIM01781

Урокът продължи г-жа Пенка Иванова – учител по история и география с нейните ученици от 6-ти клас. С помощта на интерактивната дъска шестокласниците определиха точките на континента Африка и се запознахме с географските обекти.

Бяха заедно големи и малки, с помощта на най- новите образователни технологии пътувахме виртуално и незабравимо по света.  

 

На 5 октомври 2012 г. в ОДК Перник се проведе и незабравимо представяне на дейностите по проект УСПЕХ. Всяко училище представи работата на своите клубове. Нашето училище подреди богата изложба от работата на клубовете с „Етнография” – Елка Манева, „Математически умения” – Милица Александрова, „Математическа мозайка” – Катя Сабадошева, „Моята България” – Пенка Иванова и студио „Моден дизайн” – Румяна Маринова.

 

         Гостите бяха приятно изненадани от уменията на участниците в клубовете с направата на интересни и сложни накити, геометрични тела, оригами и декоративно рисуване върху керамика. Всички бяха убедени в уменията и способностите на децата да експериментират с материали и техники. Доказаха, че математиката не е суха материя, но има и много красота в нея. Изработените релефни чинии, стомни и кашпи създават траен интерес към богатото ни историческо и културно минало.

 

         Това представяне доказа още веднъж, че децата с интерес и желание се включват в заниманията, които предоставят възможност за изява на таланта на всеки ученик.