Магията Енвижън

Иновативно обучение  или с  една дума „Енвижън”.Програма, създадена от български млади ентусиасти в лицето на Кирил Русев (Нимеро ООД)  и екип за подпомагане на обучението , в помощ на учителя, неусетно превърнала работата в часовете в магия.

ОУ „ Свети Иван Рилски” е от първите 30 училища в България и единствено на територията на Пернишка община, което използва софтуерния продукт в обучението. Ние, учителите, усетихме какво ни се предлага, видяхме новото и различното, повярваха ни директори и родители. Един прекрасен БЪЛГАРСКИ продукт влезе в класните стаи  и безусловно подкрепихме мишките, за да мотивираме децата да четат книжките. Гордеем се, че в нашето училище имаме възможността да работим новаторски и да отговорим на желанието на родителите  за НОВО образование за децата им - модерно, отговарящо на времето, в което живеем.

Сякаш някой с магическа пръчка изгони от класната стая неувереността, апатията и разсеянността и ги замени с мотивираност, желание за знание, емоция и усмивка. Сега тук се случва нещо интересно и забавно, което накрая неусетно води до награждане на получените знания и до повишаване на резултатите .Ученето носи удовлетворение за всяко дете,  насърчава работата му и утвърждава вярата му в собствените възможности и постижения. Работата с „Енвижън” предизвиква у децата удивление и любопитство, учи ги да общуват като работят в екип, добиват умения за търпимост и етично поведение, развива мисленето и вниманието.

Прощапулникът направи I – „б” клас Врабчетата. Щафетата поеха от тази учебна година  новите първолаци. Не останаха назад и третокласниците.

Имахме честта да споделим  натрупания опит на конференция, посветена на иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование , чийто домакин  беше на О9.О9. 2011 год.Софийският университет "Св. Климент Охридски" . Организаторите на конференцията - Факултетът по Начална и Предучилищна Педагогика – проф. д-р Божидар Ангелов, Нимеро ООД – Кирил Русев и Майкрософт България – Теодора Върбанова посрещнаха в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” редица гости и приятели, сред които бяха заместник ректора на Софийски Университет „Св. Климент Охридски”, представители на Регионален инспекторат по образованието – София, както и много учители и преподаватели от цялата страна.

Повече за програмата  може да научите на сайта на www.nimero.com

Енвижън

Енвижън е софтуерна система, създадена да улесни учителите при тяхната работа и стремяща се към разрешаването на двата основни проблема в началното образование, а именно липсата на ресурси, които могат да бъдат отделени за оборудване на класните стаи и липсата на интерес към науката у децата. За да бъде постигнато това системата е проектирана така, че да осигури активното участие на всеки ученик в учебния процес, чрез ефективно използване на ресурсите. Продукта е разделен на три основни части – презентационна, административна и публичен портал.

Я горячо сочувствовал бедной девушке.

И то, что было тайной для всех, перестало быть тайной для Зеба Стумпа.

Я отвечаю за штабной автомобиль.

Простите, мисс Луиза, "Штиллер 2тт" что у меня "msvcr90 dll скачать" так вырвалось.

Носы у большинства были разбиты, а на головах вздулись шишки, которыми наградили их жандармы во время ареста.

Он прислушивался с горечью и с тревогой.