Класирани ученици на Общинския кръг на олимпиадата по математика

Име, презиме, фамилия Клас                 Брой точки
Първи пров. Втори пров. Краен резултат
1 Михаел Радостинов Сергиев ІV 20,5 20,5 20,5
2 Георги Михайлов Михайлов V 16,5 16,5 16,5
3 Катерина Севдалинова Хаджиева 20 20 20
4 Андон Руменов Денков 16 16 16
5 Стефан Николаев Манов VІІ 89 89 89
6 Ангел Димитров Димитров VІІ 80 80 80
7 Катерина Андреева Стойчева VІІ 75 75 75

КЛАСИРАНИ УЧЕНИЦИ НА КОЛЕДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА

 

І КЛАС

 

І място - ДЕНИЦА МИЛЕТИЕВА ВАСИЛЕВА - 58 точки

І място - НИКОЛАЙ КРАСИМИРОВ ЙОРДАНОВ - 58 точки

с класен ръководител Силва Младенова

 

ІV място - БОРИС ЮЛИАНОВ АЧЕВ - 53 точки

с класен ръководител Лорита Иванова

 

ІV КЛАС

 

І място -  ДЕЯН МИЛЕНОВ МИЛЧЕВ - 52 точки

ІІ място - МИХАЕЛ РАДОСТИНОВ СЕРГИЕВ - 42 точки

              кл. р-л Вилма Димитрова

 

 

 

Ден на отворените врати

ALIM01681На 05.10.2012 г. се проведе ден на „отворените врати” в ОУ „Св. Иван Рилски” . Учениците от 3 б клас – „Врабчетата”, с класен ръководител Св. Велчева демонстрираха как работят вече 3-та година с образователния софтуер „Енвижън” пред ученици и учители. Те показаха как лесно и забавно, с помощта на безжични мишки, усвояват числата до 1000. Делфините, които срещнаха край островите Галапагос по програмата “Global children’s ChallengTMим помогнаха да покажат завидни знания по математика. Споделиха и знания за Нос „Добра надежда” и град Кейп Таун в континента Африка, за животните, които обитават тези води.

ALIM01781

Урокът продължи г-жа Пенка Иванова – учител по история и география с нейните ученици от 6-ти клас. С помощта на интерактивната дъска шестокласниците определиха точките на континента Африка и се запознахме с географските обекти.

Бяха заедно големи и малки, с помощта на най- новите образователни технологии пътувахме виртуално и незабравимо по света.  

 

На 5 октомври 2012 г. в ОДК Перник се проведе и незабравимо представяне на дейностите по проект УСПЕХ. Всяко училище представи работата на своите клубове. Нашето училище подреди богата изложба от работата на клубовете с „Етнография” – Елка Манева, „Математически умения” – Милица Александрова, „Математическа мозайка” – Катя Сабадошева, „Моята България” – Пенка Иванова и студио „Моден дизайн” – Румяна Маринова.

 

         Гостите бяха приятно изненадани от уменията на участниците в клубовете с направата на интересни и сложни накити, геометрични тела, оригами и декоративно рисуване върху керамика. Всички бяха убедени в уменията и способностите на децата да експериментират с материали и техники. Доказаха, че математиката не е суха материя, но има и много красота в нея. Изработените релефни чинии, стомни и кашпи създават траен интерес към богатото ни историческо и културно минало.

 

         Това представяне доказа още веднъж, че децата с интерес и желание се включват в заниманията, които предоставят възможност за изява на таланта на всеки ученик.

 

Извънкласни дейности

Училището – любимо място за децата. Школото ни не е само храм на знанието. То е свидно място, което малчуганите за разговори, мнения, игри, мечти, вдъхновения…

            И защо ли извънкласните занимания са важни за децата? Може би защото сред свободната атмосфера те превръщат преподавателите в свои душеприказчици, с които откровено и сърдечно споделят съкровени неща. Сред съученици и преподаватели те изразяват свое лично мнение, споделят чувства, преживявания…

С изключителен интерес те се потапят с разнообразните по форма и идеи занимания, предложени от проект УСПЕХ. Часовете се нижат без децата да ги усетят. С въодушевление се ровят в историята на своя род, мисълта им пътува из красотите на родния край и родината, историята ги кара да се взрат в конкретни събития, дати, герои; космосът ги понася към необятни светове; със сръчните си ръце сътворяват накити, модни костюми и т.н. и т.н. Сами стигат до истини в живота и проумяват, че България и света е място, в което не само живеем, а и трябва да пазим, да създаваме и да се радваме на сътвореното.

Всичко сътворено от децата е забелязано и удостоено с внимание. Не случайно Екоцентърът е републикански първенец в различни проекти, член е на Националният ученически парламент.

Всеки възпитаник на ОУ”Св. Иван Рилски” се е докоснал до създадения преди много години и списван от шестокласници и седмокласници вестник „Тийн репортер”, който отразява живота на школото.

А вокална група „Планинарче”, танцовия и мажоретния състав – те са истинска атракция за публиката. Интерес за учениците е фитнес залата и лечебната гимнастика, която се финансира от СУН „Струма”.

Не бива да се отмине и културната програма - децата от начален курс и учениците от прогимназиален етап са радвали посетители на театрални изяви в родния ни град и в столицата.

С гордост отбелязваме постиженията на спортните ни отбори по тенис на маса – носител на бронзов медал от републиканско първенство, тенис на корт. В престижния шампионат „Данониада” футболистите ни да са полуфиналисти…

Много и много са извънкласните дейности в училището ни… Всички преподаватели от ОУ”Св. Иван Рилски” осъзнаваме, че с активно участие на учениците може да се запази детския творчески порив. В нашето училище сме водени от желанието всяко дете да живее пълноценно, с радост и удовлетворение да допълва знанията и уменията си. Именно така се формират самостоятелно мислещи и социално отговорни личности, които се отнасят към живота с ведрина и ентусиазъм и проявяват значителен обществен ангажимент. Снимки можете да видите в нашата галерия.