УЧЕНИЦИ ПОЧИСТВАТ ОУ „СВ. ИВАН РИЛСКИ”

ALIM0142 - КопиеНа 18 април 2013 година ОУ „Св. Ив. Рилски” се включи в инициативата „Да почистим България за един ден”.

Кампанията стартира с идеята да превърнем училището в по-чисто, по-приветливо и по-приятно място за нашите деца.

Във връзка с инициативата бе сформиран работен екип, ръководен от директора на училището - г-н Бойко Свиленов, който координира действията по обезпечаване на събитието.

В рамките на инициативата активно се включиха ученици от V до VІІ клас, които почистиха училищния двор, прилежащата детска площадка и оформените кътове за почивка, спортната площадка, градинката и тротоара откъм ул. Осми март. Дърветата и храстите бяха подрязани и оформени естетически. С цел да се създадат навици у учениците за поддържане на зеленината и красотата на природата, градинките в училищния двор бяха обогатени с нови декоративни храсти.

Помощните материали (30 броя чували), подсигурени от община Перник, се оказаха недостатъчни за събраните отпадъци от ентусиазираните участници.

Ръководството на ОУ „Св. Ив. Рилски” благодари на всички, взели участие в акцията и призовава учениците да опазват чистотата целогодишно, а не само в обявените за почистване дни. Всички ние сме стопани на училището и трябва да се грижим заедно за опазване на чистота му. Снимки може да видите в нашата Галерия.