Патронен празник

Слънце, цветя, усмихнати детски лица! Днес в нашия град беше истински празник!

Деветнадесети октомври, денят на Свети Иван Рилски, е ден на град Перник! Но за нас, учениците и учителите от ОУ „Свети Иван Рилски“, град Перник, този ден е личен празник! Защото днес е патронният празник на нашето училище!

От сутринта весел глъч и детски смехове огласиха двора на училището. На празник като на празник – не може без подаръци! Ученици от различни класове получиха награди– топки, заради успешното представяне на отборите им в състезанието по футбол, волейбол, народна топка… Всички заедно: ученици, учители и много родители, водени от нашия директор – господин Бойко Свиленов, поехме към сградата на Общината. Оттам започна нашето празнично шествие! На дефилето присъстваха много хора от града - всички ни поздравяваха и се усмихваха – не само заради изцяло обновения площад „Кракра“! Но и заради нас – ние дадохме на празника сърце, радост, живот… Та нали сме бъдещето на този град!

Под звуците на тържествена музика се отправихме към площада. Заедно изслушахме Химна на Република България, а после се отправихме към паметника на нашия патрон – Свети Иван Рилски – пред Двореца на културата. Поднесохме венци и цветя, сведохме глави с признателност и молитва!

Истинският празник продължи с великолепни музикални изпълнения и радостна суматоха - на сцената на площада, край отрупаните с лакомства сергии, край веселите въртележки и блъскащите се колички, в парка! Топлото октомврийско слънце ни милваше с лъчите си , а погледът се пълнеше с великолепните есенни багри на нашия Перник –любимият ни роден град! Галерия