ОЛИМПИЙСКИ НАДЕЖДИ

Награда за положения труд е признанието. И когато си употребил максимум усилия, за да постигнеш върха, тогава си удовлетворен и се чувстваш значим и успешен. Така Елеазара Александрова от VІІ „г” клас завоюва Отличен 5. 75 на VІІІ Национална олимпиада по история и цивилизация в град Пловдив, провела се на 18 и 19 април 2015 година. След упорита подготовка ученичката участва в това престижно състезание, където в проведените етапи преодоля трудностите и зарадва своя ръководител - г-жа Пенка Иванова с високо постижение. Това завоевание прибави към медала от Национално състезание „Longman” по английски език.

Така и Александра Найденова от V „б” клас, заела първо място в страната с невероятен резултат на Национално състезание „Longman” оглави всички списъци на отличниците, а нейният преподавател г-жа Мина Милева получи заслужено признание за положените усилия.

Успехите продължиха седмокласници от ОУ”Св.Ив.Рилски”, които насочвани от безпогрешната ръка на г-н Валентин Аврамов бяха единствените шест ученици, класирани от едно училище на национална олимпиада. Георги Михайлов от VІІ „в” клас доказа уменията си с Отличен 5.75, Дамян Христов от VІІ „д” го последва с Отличен 5.50, Адела Иванова, Диана Александрова, Галина Катошева и Стефания Тодорова потвърдиха бъдещето си на чертожници на ХХХІ Национална олимпиада по техническо чертане, провела се в Технически университет – гр.Русе, на 25 април 2015 г. Школата по чертане вече е завоювала име сред образователните среди и винаги се класират повече ученици, което е признание за преподавателя по предмета.

Към постиженията се на олимпиадата по техническо чертане Диана Александрова прибавя и трудна и тежка битка за призовите места на олимпиадата по география и икономика. Заедно със своя ръководител, г-жа Николина Лозанова, отпътува за представянето си на ХІ Национална олимпиада по география и икономика, провела се на 02-03 май 2015 г. в град Враца, където на писмен изпит и мултимедиен тест получи 134 точки и се представи отлично.

Не остават по- назад и учениците от ІV клас, които представиха област Перник в Национална интердициплинарна олимпиада „Знам и мога”, която се проведе на 28 март 2015 г. в град Бургас. Ученичката Александра Таранджийска от ІV „е” клас с кл. ръководител Елка Манева, от възможни 45 точки получи на оспорваното състезание 41 точки, което е отличен резултат. Това демонстриране на знания включва учебния материал по български език и литература, математика, човекът и природата и човекът и обществото, което допълнително усложнява учебното съдържание за олимпиадата.

Олимпийски надежди са тенисистите ни, които на републиканското първенство по тенис на маса в град Добрич, провело се от 04 до 07 юни 2015 г. победиха последователно, изкачвайки се съм върха, състезателите на Варна, Русе, Свищов, Панагюрище и миналогодишния републикански шампион Ардино. След тежки и оспорвани срещи тенисистите вдигнаха купата на отборен републикански шампион , получавайки златните медали. Александър Бисеров Милев от VІІ „а” клас е бронзов медалист индивидуално. Силвио Светославов Седевчев от VІІ „в” клас завоюва златен медал индивидуално. Александър Емилов Павлов от VІ „д” клас и резервата Васил Дианов Гьорев от VІІ „б” клас имат изключителен принос за отборното класиране на І място. Сега с ръководителя им- г-жа Петя Петрова, могат да очакват покани и за световно първенство.