НАЦИОНАЛНИ ПЪРВЕНЦИ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

На първо място са учениците на ОУ”Св.Ив.Рилски” на най-иновативното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения, което събра ученици от цялата страна за участие от 6 до 9 ноември в гр. Девин. Отборът, който се състои от четирима участници, попадна сред десетте най-добри от цялата страна в категорията VІІ - VІІІ клас, изпреварвайки дори ученици от езиковите гимназии. Мария Алекс Сиракова от VІІ”д” клас безапелационно заслужи аплодисментите на жури и публика, впечатлявайки ги с блестящите си комуникативни умения и лекотата на водене на диалог и заслужено завоюва първо място в своята категория.

Учениците бяха изправени пред сериозно предизвикателство: в първата част децата създаваха текст-есе, а във втората показаха своите знания по граматика – четене с разбиране, трансформиране на изречения. За участие в третия етап, който е и най - сложен и представлява устно експозе, в което участниците се представят, а 8 – членно жури провежда с тях разговор по зададена тема , задава въпроси и оценява комуникативните им умения, бяха допуснати 30 участника. Галерия

ОУ „Св. Иван Рилски“ – гр. Перник, се включи в инициативата „Училищен звънец“ на „Детската Евровизия“

ОУ „Св. Иван Рилски“ – гр. Перник, се включи в инициативата „Училищен звънец“, която се реализира по повод домакинството на България на престижното европейско музикално състезание „Детска Евровизия“ тази година. Инициативата е на Българската национална телевизия и се реализира с подкрепата на Министерството на образованието.

Всеки ден през ноември ще звучи песента „Цветът на надеждата” на българската участничка в „Детската Евровизия“ Габриела Йорданова. С нея ще се поставя началото на учебните часове. Тя ще звучи всеки ден до приключването на конкурса.

Учениците с интерес посрещнаха песента „Цветът на надеждата” на Габриела Йорданова. Песента е по текст на малката певица, заедно с Ивайло Вълчев, а музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров – Маестрото и Георги Милчев – Годжи.
Песента на Габриела е послание за надеждата, мечтите и усмивките. Тя е за уникалната способност на децата да намират цветовете на живота.

Инициативата „Училищен звънец“ е насочена към българските деца и с нейната реализация ще се стимулира разгръщането на творческия потенциал чрез представяне на разнообразни възможности за неговото изразяване, смятат организаторите от Българската национална телевизия.

МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ "МИХАИЛ СОТИРОВ"

 

    

                                              

За трети път

Математическо състезание      

„Михаил Сотиров” - Перник

За ученици от IІ-ри до XII- ти клас

На 14.11.2015 г. от 10 часа в сградата на

ОУ „Св. Иван Рилски” и

ПМГ „ Христо Смирненски” гр. Перник

 

           

   
   

Такса 10 лв

   
   

  

На 14   ноември (събота) 2015 г. от 10 часа в ОУ „Св. Иван Рилски” гр. Перник ще се проведе за трети път регионално Математическо   състезание „Михаил Сотиров” със съдействието на РИО Перник. На 19.ХІ.2015 г.   Михаил Сотиров трябваше да навърши 82 години. Да почетем паметта му, да   популяризираме неговите математически трудове и да запалим в учениците   любовта към математиката, така както г-н Сотиров я обичаше.

       Математическото   състезание „Михаил Сотиров” е индивидуално състезание, отворено за всички   желаещи да участват ученици от ІІ до ХІІ клас.

       Броят   на задачите за всички класове (изключение VІІ и ХІІ клас) е 15. Първите 10 задачи   са с избираем отговор и си оценяват по   3 точки, 3 от задачите са със свободен отговор – по 5 точки, а 2 задачи се   решават подробно – по 10 точки.

       Една от последните 2 задачи ще бъде от   сборниците на г-н Сотиров, именувана „Задача на Михаил Сотиров”. Максималният   брой точки е 65 точки. Времетраенето е 120 минути.

         Задачите   за VІІ и ХІІ клас ще бъдат във формата на НВО и ДЗИ. Максималният брой точки,   които участниците могат да получат е 100.

VІІ клас – І модул – 60 минути                                 ХІІ клас – 240   минути

                   ІІ модул – 90 минути

           Заявките   за участие с приложен списък се приемат в ОУ „Св. Иван Рилски” гр. Перник или   на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Катя Сабадошева – 0879010736

Милица Александрова - 0879010738

Мариана Манова - 0879010737

Галина Велинова - 0879010739

Соня Пеева – счетоводител на СУН „Струма” (училищно   настоятелство към ОУ „Св. Иван Рилски”) – 0879010720 до 16 ч.   на 13.11.2015 г.

           Резултатите   ще бъдат обявени до 25 ноември 2015 г. Ще бъдат изпратени на електронните   пощи на всяко училище. Ще има отличия за І, ІІ и ІІІ място за всеки отделен   клас, специална награда от семейството на Михаил Сотиров и поощрителни   награди.

       В деня   на състезанието от 10:30 часа в учителската стая на ОУ „Св. Иван Рилски” ще   се проведе поредната среща на бивши, настоящи учители по математика и   приятели на Михаил Сотиров.

       Искрено   се надяваме, че учителите по математика ще уведомят учениците за това вече   станало традиция пернишко състезание. Учителите по математика да изпратят   заявка на горепосочения адрес: броя на   учениците, участващи в състезанието, както и кои колеги ще присъстват на   срещата.

 

 

 
 

Патронен празник

Слънце, цветя, усмихнати детски лица! Днес в нашия град беше истински празник!

Деветнадесети октомври, денят на Свети Иван Рилски, е ден на град Перник! Но за нас, учениците и учителите от ОУ „Свети Иван Рилски“, град Перник, този ден е личен празник! Защото днес е патронният празник на нашето училище!

От сутринта весел глъч и детски смехове огласиха двора на училището. На празник като на празник – не може без подаръци! Ученици от различни класове получиха награди– топки, заради успешното представяне на отборите им в състезанието по футбол, волейбол, народна топка… Всички заедно: ученици, учители и много родители, водени от нашия директор – господин Бойко Свиленов, поехме към сградата на Общината. Оттам започна нашето празнично шествие! На дефилето присъстваха много хора от града - всички ни поздравяваха и се усмихваха – не само заради изцяло обновения площад „Кракра“! Но и заради нас – ние дадохме на празника сърце, радост, живот… Та нали сме бъдещето на този град!

Под звуците на тържествена музика се отправихме към площада. Заедно изслушахме Химна на Република България, а после се отправихме към паметника на нашия патрон – Свети Иван Рилски – пред Двореца на културата. Поднесохме венци и цветя, сведохме глави с признателност и молитва!

Истинският празник продължи с великолепни музикални изпълнения и радостна суматоха - на сцената на площада, край отрупаните с лакомства сергии, край веселите въртележки и блъскащите се колички, в парка! Топлото октомврийско слънце ни милваше с лъчите си , а погледът се пълнеше с великолепните есенни багри на нашия Перник –любимият ни роден град! Галерия

Футболна среща между отборите на ОУ „ Св. Иван Рилски” и V СОУ „П.Р. Славейков”

Футболна среща между отборите на ОУ „ Св. Иван Рилски” и VСОУ „П.Р. Славейков” се проведе на 16.10.2015г. на новото игрище в Димова махала.Учениците от ОУ „ Св. Иван Рилски” завоюваха убедителна победа със 8:1 над съперниците им от V СОУ„П.Р. Славейков”. Играта бе оспорвана, предимството в технически план не бе на страната на домакините и така резултатът бе финализиран. Турнирът беше организиран по повод 112 годишнина на ОУ „ Св. Иван Рилски” и празника на град Перник. Децата от двата отбора бяха наградени от директора на ОУ „Св. Иван Рилски” , г-н Б. Свиленов, с торти и футболни топки. Галерия

Още статии...