Футболна среща между отборите на ОУ „ Св. Иван Рилски” и V СОУ „П.Р. Славейков”

Футболна среща между отборите на ОУ „ Св. Иван Рилски” и VСОУ „П.Р. Славейков” се проведе на 16.10.2015г. на новото игрище в Димова махала.Учениците от ОУ „ Св. Иван Рилски” завоюваха убедителна победа със 8:1 над съперниците им от V СОУ„П.Р. Славейков”. Играта бе оспорвана, предимството в технически план не бе на страната на домакините и така резултатът бе финализиран. Турнирът беше организиран по повод 112 годишнина на ОУ „ Св. Иван Рилски” и празника на град Перник. Децата от двата отбора бяха наградени от директора на ОУ „Св. Иван Рилски” , г-н Б. Свиленов, с торти и футболни топки. Галерия

Ден на отворените врати в Съдебната палата

Денят на отворените врати е инициатива, в която Пернишкият окръжен съд участва вече няколко години.

По този повод на 16 октомври ученици от седми „г“ клас при ОУ „Свети Иван Рилски“, присъстваха на открит съдебен процес.

Седмокласниците проследиха основни моменти от развитието на съдебното дело в Перник и областта. Гледахакратък филм, в който накратко се запознаха с различни юридически професии и мотивацията на студенти, избрали да се реализират в областта на правораздаването.

Най-интригуващ обаче беше реалният съдебен процес, в който беше разгледано делото на непълнолетно момче от Перник. Заради необмислена своя постъпка младежът беше участвал в сбиване, за което ответната страна предяви иск за средна телесна повреда. Пред очите на учениците се реши съдебен спор, в който се включиха различни длъжностни лица от страна на съда, както и обвиняем, свидетели, вещи лица…

Така седмокласниците обогатиха представата си за дейността на съда като безпристрастна държавна институция, в която гражданското общество може да търси решения на различни житейски казуси. Проследиха процеса, в който бяха възстановени нарушени граждански права и възтържествуваха редът и справедливостта.

Празник на знанието

Красиви бели гълъби прелетяха над главите на събралото се множество от ученици и родители на ОУ „Св.Ив.Рилски” под звучната песен на първото звънче за тържественото откриване на учебната 2015/2016 година. С пожелание за успешен и ползотворен труд, с който да пожънат хиляди успехи в знанието, директорът на училището, г-н Свиленов, приветства усмихнатите ученици, облечени с червени елеци и бели ризки. Гости на празника бяха депутатът от Народното събрание - д-р Валентин Павлов, областният управител г-жа Ирена Соколова, председателят на Общинския съвет г-н Милан Миланов, зам. кмет на Община Перник г-н Адриан Симеонов, ст. юрисконсулт на РИО Перник г-жа Росица Борисова и др.

            С питка, шарена сол и мед бяха посрещнати всички първокласници и децата от подготвителната група, а лентата по откриване на новия кабинет по химия и физика прерязаха депутатът от Народното събрание - д-р Валентин Павлов и областният управител г-жа Ирена Соколова, заедно с директора на училището, който осъществи идеята лабораторните уроци да бъдат представени пред учениците реално и да остане знанието трайно. От стари помещения с други предназначения изникна един кабинет, който е оборудван с демонстрационни маси, медия, лаптоп, колби всички необходими пособия за преподаваните предмети. С песни на училищния хор и на световните шампионки по фолклор за 2015 г. Мария Димитрова и Елица Борисова от VІІ клас, както и с творбите на именити български творци, рецитирани от звънливи гласчета на ученици започна учебната 2015/2016 година. Галерия

НА ДОБЪР ЧАС!

Tържествено откриване на учебната 2015/2016 година.

Ръководството, учителите и учениците на ОУ Св. Иван Рилски имат удоволствието да Ви поканят на тържествено откриване на учебната 2015/2016 година. Празникът ще се състои на 15.09.2015 г. от 10:00 ч. в двора на училището.

СЪОБЩЕНИЕ

На вниманието на родителите, които имат записани ученици в първи клас. Родителската среща ще се проведе на 10.09.2015 година от 18:00 часа на втори етаж по класните стаи.

Още статии...