ЕВРОПЕЙСКО СЪСТЕЗАНИЕ "КЕНГУРУ" ПО МАТЕМАТИКА

І  КЛАС

 

Деница Милетиева Василева   - І място        80 точки

 

Николай Красимир Йорданов   - ІІІ място     60 точки

 

Даниел Ивов Андонов                                 40 точки

 

Миряна Мирославова Пейкова                     35 точки

 

Йоан Любомиров Василев                            20 точки

 

Роберто Атанасов Стаменов                         20 точки

 

ІІІ  КЛАС

 

Свилен Свиленов Василев                           60 точки

 

ІV КЛАС

 

Михаел Радостинов Сергиев   - І място          110 точки /кл. р-л - Вилма Димитрова/

 

Слави Крумов Асенов             - ІV място        85 точки

 

 

V КЛАС

 

 

Давид Красимиров Добренов   - ІV място        65 точки

 

Деян Бойков Георгиев                                    55 точки

 

Георги Любомиров Петров                               50 точки

 

Иво Ивов Андонов                                          45 точки

 

VІІ КЛАС

 

Николай Валентинов Асенов                                           40 точки

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА УСПЕШНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МАЛКИТЕ МАТЕМАТИЦИ!

 

Безплатна конна езда езда

От 29.03. до 07.04.2013 г. конна база "Давид" в кв. Калкас предоставя безплатни часове за конна езда за ученици от ОУ "Св. Иван Рилски".

Что-то чрезвычайное, скорее всего.

Хью приподнялся, подождал, пока пройдет дурнота, выполз из-под навеса.

Линк тут же последовал его примеру детектив явно знал, как себя вести.

Летающий зверек, которого Негра ударила, "Песнь Песней Соломона" устроился теперь на плече этой женщины, его перепончатые крылья сложены и незаметны, а безволосый хвост слегка подрагивает.

Я отпущу тебя на бал конечно, если сразу после бала ты вернешься в замок.

Согласитесь, это уже выходит за всякие рамки, сказал сэр Оливер.

Нему равен друг нямаше

           Урок по родолюбие изнесоха учениците от клуб” Пъблишър/Издател/ с ръководител Емилия Цекина. Инициативата на шестокласниците привлече много желаещи, които участваха в конкурсите за мултимедиен продукт и рисунки, посветени на 140-тата тодишнина от гибелта на Апостола. Тържественият пост пред портрета на Дякона бе едно от най-посещаваните места в училището във февруарския ден. Класните ръководители бяха определили най-достойните представители от класовете си, които отдадоха почит на най-великия българин.Още в 7.30 ученици и учители бяха посрещнати от представителите на клуба. Всеки един прекрачил прага на училището получаваше стикер с образа на Васил Левски и логото на инициати-вата „Нему равен друг нямаше”. Паметният лист, изработен с много старание и любов от шестокласниците, достигна до ръцете на всеки един ученик в нашето училище. Реализирана бе идеята на членовете на клуба-всеки един да отнесе в дома си частица от духа на Апостола. Красивите знамена с логото на проявата , грижливо изработени от Марчело Минков и Александър Димитров, зарадваха най-малките представители на нашето училище-учениците от ПДГ. Тържественото отбелязване на 140 години от гибелта на героя събра във фоайето на първия етаж учениците и преподавателите. Проявата бе открита с вълнувящото слово на Красимир Златанов. Директорът на училището г-н Бойко Свиленов поздрави присъстващите с прочувствени думи на преклонение пред живота и подвига на Левски. Тържественото награждаване на победителите в отделните предшестващи прояви предизвика голямо вълнение. Първо място в конкурса за мултимедиен продукт и награден с грамота и парична сума от 50 лв. бе шестокласника Стефан Савов от 6”б”. На второ място с грамота флаш памет и фототипното издание на тефтерчето на Левски бяха отличени Цветелин Цекин от 6”д” и Мила Кръстева от 6”а”. Достойното трето място бе поделено от Рая Драгомирова от 6”а” и Десислава Димитрова от 6”д”. Почетно отличие бе връчено на Дарина Димитрова от 6”д”, която бе изобразила Васил Левски в цял ръст, в конкурса за рисунка и на Богомил Рангелов от 5”в” клас. Господин Свиленов връчи почетно отличие и на учениците от 6”д” клас и класния им ръководител Катя Сабадошева , които цял месец бяха посветили извънкласната си дейност на издирване и представяне на материали за живота и делото на великия българин.

Тържественото отбелязване на 140-те години идея за свобода бе закрито с тържествен рецитал, който бе изнесен от представителите на клуба. С много обич и преклонение шестокласниците рецитираха и отдадоха своята почит към този, който за всеки един от нас отдавна се е превърнал „и в знаме и в олтар”. Снимки може да видите в нашата Галерия.

 

Емилия Цекина

А ей пришлось потом дважды просить тебя, прежде чем ты вернул долг.

Она сказала, что нашла этот меч в нескольких милях от Арсенала, наполовину погребенным в грязи.

Я долго не могла "Мессершмитты над Сицилией Поражение люфтваффе на Средиземном море 1941-1945 гг." сообразить, в чем дело, но когда заметила, отчего у тебя в таких "Две маленькие повести о Лелике" местах, как это странный вид, все стало ясно.

Он сразу же повалился на меня, и я пошатнулся.

Я должен говорить за доктора М'мрм'млрра, поскольку он сейчас занят, а ты заслужил немедленные разъяснения по поводу того, что нам удалось обнаружить.

Конечно, он существует, сказал Аззи.

Открит урок по родолюбие

     На 18 февруари от 12 часа в Мултифункционалната зала на ОУ”Св. Иван Рилски” бе проведен урок по родолюбие на тема : “ 140 години от Обесването на Васил Левски ”. Урокът бе подготвен и изнесен с учениците от 3 в клас. Целта на урока бе, да научат че има личности, без които не би имало България, която да обичаме и да носим в сърцата си. Апостолът на свободата е най – великият неин син. Той е идеолог и организатор на българската национална революция, най – таченият български национален герой. Да разберат, че днес оценяваме дейността на Апостола като подвиг, който учи съвременните българи как трябва да се служи на Отечеството.

     По време на урока бе използвана презентация, която ни запозна с жизнения път и революционната дейност на Васил Левски. Бяха разказани и прочетени интересни моменти от неговия живот от учениците. Тук се включиха и нашите най-малки възпитаници от детската градина, които също бяха поканени и бе осъществена връзката с началния етап на обучение. За най- любознателните имаше викторина, на която бяха раздадени награди. Работата продължи с работни листове, които бях подготвила за учениците. Там наред със затвърдяване на знанията за Апостола бе застъпена и междупредметната връзка. Урокът завърши с рецитал, който учениците бяха подготвили за великия син на България. Третокласниците бяха направили картички с лика на Васил Левски, които раздадоха ха децата от детската градина. Госпожа Викторова подреди изложба от снимки и книги за Левски, което даде един напълно завършен вид на урока. Снимки може да видите в нашата Галерия.

 

Емилия Димитрова

радостно переспросил Реджи и получил в ответ кивок.

Он ждал Уэйса, как герцог Веллингтон в другую отчаянную минуту дожидался Блюхера.

Глядя на себя, я понял, что по узору моих повреждений автоконструктор мог бы точно определить марку и год выпуска "Основы физики Электродинамика Учеб. пос." моей машины.

Его никто не встречал, поэтому Римо решил поискать представителя киностудии снаружи.

Но все равно не надо унывать, приятель.

Мы будем оба служить Тебе, сказал Чиун.

Познавам ли моята България?

„Емоционално, задъхано, българско!” Така проф. В. Нешева окачестви състезанието от ученическия кръг между шестите класове в традиционата надпревара „Познавам ли моята България?” Тон за шампионския дух и толерантност бе даден с награждаване волейболистите и футболистите, увеличили купите във витрините на училището.

            Три кръга определиха победителя. Изработените с много желание и ентусиазъм макети на замъка Червен, Рилският манастир, Томбул джамия и Асеновата крапост бяха аплодирани лично от управителя на Камея Дизайн Анастас Величков.

Градусът на емоциите бе повишен от силното мултимедийно представяне на посочените обекти. Ученическите презентации издаваха любов и преклонение пред българските старини. Музикалния фон бе умело подбран и силно въздействащ. Откроиха се презентациите на VI а и VI д клас.

            Третия решителен кръг бе грижливо и старателно подготвен. Аплодисментите бяха за дълго подготвяната виртуална разходка. Впечатлиха възпитаниците на г-жа Сабадошева, приготвили сладкиши и лакомства от русенка област, издали книга и фотоалбум на областта около замъка Червен.

            Представителите на VI a клас преведоха публика, жури и отбори през пътечката на Априлската епопея. Запознаха аудиторията с героичните Клисура, Карлово, Панагюрище и Копривщица. Рециталът, посветен на България, повдигна дъха на залата. Значките с образа на Клисура и дипляните, разкриващи красотата на една българска светиня, спечелиха сърцата на журито.

            Победителите от VI а клас и заелите II място VI д и VI б клас изиграха своя танц на радостта. Връчвайки отличията, г-жа Коконова, началник на РИО Перник отбеляза, че на 17. 12. 2012 г. победителите са българския дух и народната памет.

Състезанието в навечерието на Коледа показа, че всеки ден децата ни опознават своята родина, а чрез състезания и инициативите на фондация „Созопол” и издателство „Камея”, спокойно могат да заявят, че обичат своята България. Снимки можете да видите в нашата Галерия.

 

Автор: Емилия Цекина

Още статии...